Kommentek

Címkék

Feedek

Simpsons map Quake III Arenához

2008.08.02. 12:23 RMP

Ezek a tematikus mapek általában jól néztek ki, de nem volt nagy fun játszani velük. De ez tényleg, tényleg jól néz ki.

2 komment

Címkék: youtube simpson család

A Simpsons Blogra tényleg _azért_ kattintanak (kevés kecskeszex)

2008.08.02. 12:01 RMP

Uborkaszezonban szoktuk elővenni, pedig az év nagy részében, az esetek többségében vicces. Megnézzük milyen keresésekre dobja ki a Google az adott oldalt, a skála egy gasztro- vagy kismamás blog esetében is általában a "kecskeszex" és a "hogyan legyek sikeres batátaárus" kulcsszavak skáláján mozog. Szóval a kulcsszó-vadászat mindig megér egy posztot (tényleg műfajtól függetlenül: 1,2,3,4).

Kivéve nálunk.

Nem hogy egy kecskeszex, de még egy "Bart Simpson meztelenül" se született. Célzott érdeklődés, pontos Google, vagy csökkenő perverz érdeklődés? Tanácstalanul állunk az alábbi jelenség előtt:

Az utókornak azért itt hagyunk egy "Bart Simpson nude picture"-t. Hátha.

 

3 komment

Címkék: google blog simpson család

A ma esti Simpson család a Viasat3-on - 18x01

2008.01.23. 20:50 RMP


Nagy nap ez a mai, hiszen 18:35-től újra minden nap Simpson család magyar tévén, a Viasat3-on. A legjobb tévésorozat ami készült, jó szinkronhangok, érdemes most felvenni a ritmust. Ha minden igaz, ma a 18. évad (a legújabb) első epizódja következik. Kicsit persze mindegy is, hiszen a Simpsons minden epizódja önálló. Tulajdonképpen nincs részeken átívelő történetszál.

A mai rész címe eredetileg The Mook, the Chef, the Wife and Her Homer volt, maffiás lesz, a főszereplő Fat Tony. Az Otto által vezetett iskolabusz lerobban, a helyben táborozó Metallica Otto helyett mégis a vakondszerű Hans Molemannel lép le, aki randizott Lars nagymamájával. Bart veszi át az iskolabuszt, amiért Ottót felfüggesztik, és a Simpson szülőknek kell a több gyereket is iskolába vinniük. A kocsiba beszáll a kis Michael is, akiről kiderül, hogy a gengszter Fat Tony fia.

Lisa barátkozik csak össze a kis Michaellel, akitől mindenki rohadtul parázik a maffiás családi kapcsolat miatt. Michael azonban a konyhaművészet iránt érez affinitást.

Egy kis időre Homér lesz a bandafőnök (amíg Fat Tony kórházban), és Barttal együtt pénzt hajtanak be Ropi bohócnál és a kocsmáros Moe-nál is (kiderül, hogy némi védelmi pénzért a maffia tartja távol Springfieldtől a McDonald's-t és a Burger Kinget - hogy a Ropi-féle silány Krusty Burger legyen az egyedüli a városban).

Végül kiderül, hogy Michaelnek vannak saját üzelmei, amibe Lisa nem szólhat bele. Kisautókkal játszik.

- Az elhúzó autó platóján a Metallica a Master of Puppets című 1986-os számát játssza
- Michael gyakorlatilag Michael Corleone hangját és hajstílusát kapta
- Homér szerint a Cápamese minden idők legjobb gengszterfillmje


 

2 komment

Címkék: viasat3 simpson család 18.evad epizodok

Magyar Simpsons-film nyitás és blog-visszhang

2007.08.08. 14:45 RMP

A Simpson család - A film bemutatója Magyarországon augusztus 9. csütörtök, bár ma is akad néhány előzetes (sajtó-) vetítés. Becsülettel vegyes naivitással kivártuk a hazai bemutatót (vajon a L'ecsó miatt kellett csúsztatni a világpremierhez képest?), úgyhogy mi a magunk részéről majd holnap...Van már itthoni blog-visszhang is, jórészt lesújtó kritikákkal. Némelyiknek nem csak a véleménye lesújtó, de a színvonala is (de ilyet most nem linkelünk), főleg annak fényében, hogy a Guardian vagy a Times képes volt megérteni, miről szól a Simpsons. Human Insect a Filmbuzin már többször kinyilvántotta, hogy nem érti a Simpsonst, Tai Pan a Geekblogon ragaszkodik ahhoz, hogy a régi színvonal már a múlté, és hogy az volt a jó világ, amikor Conan O'Brien írta a részeket (bár összesen 4 ilyen rész volt). A popkulturálisan továbbra is csúcs óriásiblog vágja, hogy miről van szó, és finoman rajong.

Holnaptól mindenki posztolja, hogy milyen volt, amit látott. Jöhet mailben is, szívesen vesszük!

18 komment

Címkék: simpson család afilm

Simpson család film - az első kritikák

2007.08.07. 12:45 RMP

A Simpson család mozifilm bemutatójára a Vermont-béli Springfieldben került sor, a csöppet sem lágyszívű kritikáiról híres brit Times és a Guardian szakírója is azonnal írt a filmről.

"Homér és a többiek debütálása a szélesvásznon egyszerre vicces és túlságosan maró" - kezdi kritikáját James Bone a Timesban. Elárulja, hogy az először a plafonon mászkáló pókmalac (Spiderpig - a legviccessebb előzetes) több áttélellel egy amerikai indián asszonyhoz (a Csöcsös Nő) sodorja Amerika kedvenc diszfunkciós családjának fejét, és hogy Homér nem csak viccességében játssza le a vászonról az időközben elnökké választott Schwarzenegger elnököt (I was elected to lead, not read). Posztmodern parabola, amely egyszerre vicces és túlságosan maró, összegez pozitívan a Times kritikusa. Felhívja továbbá a figyelmet a Simpson igazi titkára (ami még mindig jobbá teszi a South Parknál, vagy a Family Guy-nál): többrétegű humorára, ami egyszerre teszi élvezhetővé gyerekeknek, vásári humorra vágyóknak, vagy társadalomkritikai élcelődést váróknak.

A Guardianben Peter Bradshaw felhvja a fanyalgók figyelmét arra, hogy a Simpsons-film kreativitása könnyedén túlszárnyalja Hollywood összes termékének 99%-át, és hogy a Simpson család állítólagos "kifáradását" nem tudta észrevenni, mert végig a nevetéssel volt elfoglalva.Kiemeli, hogy szinte minden más tévés rajzfilmmel ellentétben a Simpson család sosem került mozifilmbe, pedig ez nem csak a kitűnő debütálással nyitó South Parknak sikerült, de még a Flintstone családból is készült film, ha kétes minőségű is. "A Simpson család - a film esetében azonban el vagyunk kényeztetve minőséggel" - írja. Bradshaw ámulattal számol be arról, hogy mennyi poén, geg kerül minden kockára, hogy mennyire hatásos az ismert karaktereket a vásznon nagyban látni, Lisa hatalmas fejét acid triphez hasonlítja. Mint Homér a nachost, egész este falni tudná a Simpsons jelenteit.

A világpremier után a film augusztus 9-én nyit Magyarországon, állítólag jó szinkronnal (amennyire a szinkron lehet jó), visszatérünk.

1 komment

Címkék: simpson család afilm

Már van Simpsons-film

2007.08.03. 01:08 RMP

Hétfőig még nem lőnénk le semmilyen poént, úgyhogy a Simpsons mozfilm utolsó trailere, ami évek óta a legviccesebb:


Spider-pig. Mi szóltunk.

Szólj hozzá!

Címkék: trailer simpson család afilm

A ma esti Simpson család - 18x16

2007.07.30. 19:11 RMP

A ma esti epizód elején látható a sorozat egyik legjobb couch gagje, hiszen a rajzfilm főcímében szinte minden rész elején valami más, vicces dolgot csinálnak a család tagjai.

Homér ma az egész törzsfejlődést élte végig, a két perces részben, de még így is lecseszést kap a késésért.

Homér a részben paparazzónak áll, helyi hírességekről rántja le a leplet, míg azok össze nem fognak, és őt járatják le privát (bár kevéssé manipulatív) felvételekkel. Homér egyik áldozata egyébként Paris Hilton, akiről később kiderül, hogy esténként Milhouse-szal csókolózik.

Utalás Lenny látens homoszexualitására: a Star Trek: Voyager búcsúbulin Hét Kilencednek öltözik
Moe-nak volt egy fényképezőgépe, hogy a női vécében a hölgyvendégeket fotózza titokban, de végül sose jöttek nővendégek. Csak most, miután Homérnak adta a gépet.

5 komment

Címkék: viasat3 simpson család 18.evad epizodok couch gag

Kiderült, hol van a Simpson család Springfieldje

2007.07.12. 18:14 RMP

A Simpson család állandó visszatérő poénja, hogy melyik amerikai államban is található Springfield. Bár az hamarosan elkészülő mozifilm egyik előzeteséből kiderült, hogy mely négy állam határán van: Ohio, Nevada, Maine és Kentucky! A négy állam természetesen egyáltalán nem határos. Springfield gyakorlatilag a legnépszerűbb városnév az Államokban.

A Simpsons mozifilm bemutatóját azonban az egyik Springfield kisvárosban fogják megejteni, és ehhez a USA Today versenyt hirdetett a városok között. A versenyt a Vermont-beli Springfield nyerte (lakosság: 9000), pályázati filmjükben egy Homér-hasonmás egy óriás rózsaszín fánkot kergetett. A bemutatónak helyt adó 100-fős mozin kívül a valódi Springfieldben is van tekepálya, kocsma, börtön - és egy közeli atomerőmű is.

A magyarországi bemutatónak várhatóan a magyarországi Budapest (nem a többi) fog helyt adni. Viszontlátásra!

3 komment

A ma esti Simpson család - 18x03

2007.07.12. 17:57 RMP

(lesz ebben spoiler bőven)

A Viasat3-on ma este következő Simpson család epizódban Marge asztalosnak áll. Illetve látszólag Homér áll szakinak, mert egy nővel senki nem akarja megjavíttatni bútorait, így ő csönget, majd elbújik, és Marge fúr-farag.

Az iskolában valaki allergiás a mogyoróra. Kiderül, hogy Sintér igazgató az, így Bart válogatott szivatásokra kényszeríti egy fenyegető mogyoródarabbal. Sintér Bart garnélarák-allergiájával vág majd vissza. A thai ételeket készítő üzemben a mogyorós garnélával teli üstök felett Star Wars-stílusú párbaj, Duel of the Fates.

- Az elhagyott springfieldi pláza meglepően hasonlít mondjuk a dél-pesti Lurdy-házra vagy a Pécs Plazára
- Homér, Lenny és Carl énekelnek Queen együttes We Will Rock You című számából. Egyike a csillió utalásnak arra, hogy Lenny látens meleg.

4 komment

Címkék: viasat3 simpson család 18.evad epizodok

A Guardian infói a Simpson család filmről

2007.07.08. 23:27 RMP


Július 6-án londoni újságírók láthattak 10 percet egy tesztvetítésen a Simpson család mozifilmből. Két cikkében a Guardian az alábbi új infókat osztja meg a filmről (kicsit spoilerek):


A környezetvédőkről és a vallásról elsöprő tiszteletlensségel szól a mozifilm, ahogyan azt a sorozat tizennyolc szezonja alatt már megszokhattuk. A legnagyobb tapsot az a jelenet aratta, ahol egy Homérral szemben elvesztett fogadás után Bart meztelenül gördeszkázik át a városon. Lisa környezetvédő aktivistának áll és beleszeret egy fiatalemberbe, aki vagy Bono fia, vagy nem.

A Simpsons-alkotó atyaúristan Matt Groening szerint "Amerikában mindig van valaki, aki megsértődik valamin, szóval bosszantjuk őket, ez része a műsor vonzerejének". "Szórakoztatunk és a közönség egy részét bosszantjuk is".

Szólj hozzá!

Címkék: simpson család afilm

Trailer-elemzés: A Simpson család - A film

2007.06.27. 12:45 RMP


Szerencsére a Simpson család augusztus 9-ei bemutatója már vészesen közel, sőt, a várható (némi) hype-ot meglovagolva a Viasat3 újra vetít, méghozzá még nyáron a legújabb,18. évadot!

Nem árt a mozifilmre kicsit felkészülni, érdemes nekilátni a hivatalos trailernek és a három kisebb teasernek. Szép Quicktime-ban itt elérhetők: Teaser 1, Teaser 2, Teaser 3, Trailer.

Kicsit csúnyább, de máris kattintható verzióban íme a trailer:


Lássuk hát, mi látható az előzetesben!

"Becsület és becstelenség, család és ellenségek, július és augusztus között választóvonalat fognak húzni. Majd kiszínezik sárgára" - kezdődik a bemutató, ami várhatóan senkinek nem fogja elvenni a kedvét a filmtől.

Miután Homér összeveszik a szánhúzó kutyákkal, ígéretet kapunk arra, hogy egy régi titokra derül fény. A titok természetesen minden Simpson-titkok legnagyobbika: melyik államban is fekszik Springfield város? 

3 komment · 2 trackback

Címkék: youtube trailer afilm

Arcok: Quimby polgármester

2007.06.27. 01:54 RMP

A Simpson család elképesztő mennyiségű másod- és harmadvonalbeli visszatérő szereplővel rendelkezik. Springfield város életében nyilván meghatározó a demokrata polgármester, Joe Quimby karaktere.

Amikor a helyi jobbszél rádiós Birch Barlow azzal vádolta élő adásban, hogy Quimby írástudatlan, adócsaló, házasságszédelgő és fű-fogyasztó, a polgármester kis növényei öntözése közben így vágott vissza: "Hé, már nem is vagyok írástudatlan!".

Quimby 1986 óta Springfield polgármestere, számtalanszor újraválasztották, annak ellenére, hogy többször fényt derült csalásaira, visszaéléseire. Bár beismerte, hogy az adófizetők pénzén gyilkoltatta meg ellenjelöltjeit, mégis nagy többséggel újra választották, amikor népszerű szólásával válaszolt: "Egy igazi kis rossz fehér fiú vagyok!".

Szólj hozzá!

Címkék: quimby arcok

A Simpson család - A film

2007.06.27. 00:56 RMP


Mivel a blog még teljesen új, van néhány kötelező bevezető kör, amit pár nap alatt le kell futnunk.

A Simpson család a 18. évadban járó amerikai rajzfilm-sorozat, túl van a 400. epizódon. Nagyjából a legeredetibb, legironikusabb, legviccesebb tévésorozat, nálunk a néhai TV3 és a Viasat3 eljutott a 16. évadig a vetítéssel, de jelenleg itthon egy tévé sem adja, és a részek DVD-n sem hozzáférhetők.

Ami miatt várhatóan hamarosan újra ébred némi magyar érdeklődés a sorozat iránt, az a mozifilm: A Simpson család - A film címmel augusztus 9-től látható Magyarországon. Több mint 10 éve tervezték az alkotók a filmet, ami a tengerentúli bemutatót követő harmadik héten szinkronizálva kerül a magyar mozikba.

A film cselekménye röviden: "Homernak meg kell mentenie a világot a katasztrófától, amiért egyedül ő maga a felelős"

Ez pedig az első előzetes a magyar szinkronnal, Székhelyi József kiváló magyar Homérjával (a magyar szinkronról később bővebben)

3 komment

Címkék: youtube trailer simpson család afilm